210 9352414

Εξοικονομώ για Νέους

Επιδότηση ανακαίνισης έως 90%
για νέους και νέες έως 39 χρονών.

Ζήστε στο σπίτι των ονείρων σας!

Παράταση για υποβολή αιτήσεων έως 15.11.23!

Έως 90% επιδότηση για να αλλάξετε την ζωή σας!

Ανανεωθείτε και αράξτε στο νέο σας home sweet home…

Δείτε τι δικαιούστε να αλλάξετε ή να εγκαταστήσετε στο σπίτι σας με το πρόγραμμα Εξοικονομώ Ανακαινίζω για Νέους:

Κοινώς…ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Μην περιμένετε ούτε στιγμή, η επιδότηση θα δοθεί σε 20.000 νέους/νέες!
Εμείς είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε με την προετοιμασία και την κατάθεση της αίτησής σας.

Μάθετε για τα δικαιολογητικά και την διαδικασία έως την επιδότησή σας

Αλλάξτε την καθημερινότητά σας και τη διάθεσή σας!

350 εκ. συνολικά θα δοθούν σε όλους εσάς που θέλετε να ζήσετε στο δικό σας “παλατάκι”!

Για να γίνει αυτό θα πρέπει το σπίτι σας να είναι μονοκατοικία ή μεμονωμένο διαμέρισμα και να:

Μην αγχώνεστε, κι αν δεν ξέρετε που και πως θα βρείτε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, εμείς είμαστε εδώ!

Ας ξεκινήσουμε σήμερα κιόλας την προετοιμασία της αίτησής σας!
Ενημερωθείτε για τον εξοπλισμό και τις εργασίες που μπορείτε να επιδοτηθείτε για το δικό σας σπίτι!

Θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τον κόσμο σας ομορφότερο!

Βασιστείτε σε εμάς…

Δίπλα σας, από την προετοιμασία δικαιολογητικών ως και την εκταμίευση!

Είμαστε η ισχυρότερη συμβουλευτική εταιρεία σε Επιδοτούμενα Προγράμματα.
Εγγυόμαστε την επιτυχή ένταξή σας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα σας ενδιαφέρει.

Ναι, γι` αυτό είμαστε η πρώτη επιλογή σας.
Ναι, με την espaBCLA μπορείτε να νιώθετε ασφάλεια.

Εμπιστευτείτε μας!

Το ποσοστό επιδότησης φτάνει το 90% για δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης έως 22.500€!

Το πόσα χρήματα θα λάβετε ως επιδότηση, εξαρτάται από το ατομικό & οικογενειακό σας εισόδημα.

Αναλυτικά:

 • Ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ / οικογενειακό έως 10.000 ευρώ: επιδότηση 75% για ιδιοκατοίκηση, 65% για Δωρεάν Παραχώρηση σε άλλο άτομο / Ενοικίαση.
 • Ατομικό εισόδημα από 5.000 – 10.000 ευρώ / οικογενειακό από 10.000 – 20.000 ευρώ: επιδότηση 70% για ιδιοκατοίκηση, 60% για Δωρεάν Παραχώρηση σε άλλο άτομο / Ενοικίαση.
 • Ατομικό εισόδημα από 10.000 – 20.000 ευρώ / οικογενειακό από 20.000 – 30.000 ευρώ: επιδότηση 55% για ιδιοκατοίκηση, 45% για Δωρεάν Παραχώρηση σε άλλο άτομο / Ενοικίαση.
 • Ατομικό εισόδημα από 20.000 – 30.000 ευρώ / οικογενειακό από 30.000 – 40.000 ευρώ: επιδότηση 45% για ιδιοκατοίκηση, 40% για Δωρεάν Παραχώρηση σε άλλο άτομο / Ενοικίαση.

 

Το υπόλοιπο, μπορείτε να το πάρετε άτοκο δάνειο!

Το ποσό που πρέπει να πληρώσετε με τα δικά σας χρήματα, μπορείτε να το καλύψετε παίρνοντας ΑΤΟΚΟ δάνειο από τράπεζα! Το πρόγραμμα επιδοτεί 100% το επιτόκιο της τράπεζας το οποίο κανονικά είναι 6,5%.
Επίσης πολύ σημαντικό είναι, ότι η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου μπορεί να είναι σε 4, 5, ακόμα και 6 χρόνια!

 

Επιπλέον, 30% επιδότηση και έως 10.000€ για δαπάνες ανακαίνισης, που αφορά μόνο όσους το ατομικό τους εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 20.000€.

 

Και σε αυτό το υπόλοιπο ποσό, μπορείτε να πάρετε δάνειο!

Το υπόλοιπο ποσό που πρέπει να πληρώσετε με τα δικά σας χρήματα, μπορείτε να το καλύψετε παίρνοντας δάνειο από τράπεζα. Το 50% του δανείου είναι ΑΤΟΚΟ και το επιδοτεί η Δ.Υ.Π.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης). Το άλλο 50% έχει σταθερό επιτόκιο 8%.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου μπορεί να είναι σε 4, 5, ακόμα και 6 χρόνια!

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής του δανείου χωρίς καμία επιβάρυνση.

Αναλαμβάνουμε τη δανειοδότησή σας δωρεάν!

 • Θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας και δεν έχετε χρήματα για τις εργασίες;
 • Χρειάζεστε κατασκευαστικό δάνειο;
 • Έχετε ανάγκη από κεφάλαιο κίνησης;
 • Ενδιαφέρεστε για αγορά ακινήτου;

Εμείς φροντίζουμε για εσάς!

Η espaBCLA σε συνεργασία με πιστωτικά ιδρύματα και νομικούς συμβούλους διαχειρίζεται και επιτυγχάνει την άμεση δανειοδότησή σας.
Παρέχουμε δωρεάν νομική και συμβουλευτική υποστήριξη για οποιοδήποτε τύπο δανείου χρειάζεστε.
Ενημερωθείτε σήμερα από εξειδικευμένο σύμβουλό μας.

Συχνές Ερωτήσεις

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Εξοικονομώ» και έως 20.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Ανακαινίζω».

Ναι. Η επιδότηση εξαρτάται από το ατομικό σας εισόδημα. Δείτε τον παρακάτω πίνακα.

Για να λάβετε επιδότηση από το «Εξοικονομώ για Νέους», θα πρέπει να είστε ιδιοκτήτες του ακινήτου, με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα και να το ιδιοκατοικείτε, ή να είστε πλήρεις κύριοι, ή επικαρπωτές και το εκμισθώνετε σε τρίτους. Για να ενταχθείτε στο «Ανακαινίζω για Νέους» θα πρέπει να είστε ιδιοκτήτες του ακινήτου κατά πλήρη κυριότητα και ποσοστού 100%.

Μια κατοικία, για να κριθεί επιλέξιμη, θα πρέπει να είναι μονοκατοικία ή μεμονωμένο διαμέρισμα να τηρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Υφίσταται νόμιμα.
 • Μην έχει κριθεί κατεδαφιστέο.
 • Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.
 • Να έχει καταταγεί σε κατηγορία ενεργειακής κλάσης χαμηλότερη ή ίση της Γ΄, βάση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).

Δεν είναι επιλέξιμες οι αιτήσεις που να αφορούν σε ενεργειακή αναβάθμιση/ανακαίνιση κτιρίου πολυκατοικίας.

Για κάθε επιλέξιμη κατοικία του τρέχοντος προγράμματος πρέπει να υποβληθεί μία (1) μόνον αίτηση. Κατοικία, με ενεργή αίτηση σε κάποιο από τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» και “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” και «Εξοικονομώ 2021», δεν έχει δικαίωμα υποβολής στο τρέχον πρόγραμμα.

Η espaBCLA αναλαμβάνει την υποστήριξή σας για την προετοιμασία του φακέλου υποβολής. Κατόπιν, την υπαγωγή της στο πρόγραμμα και την παρακολούθηση της μέχρι και την τελική εκταμίευση!

Σημειώνεται πως βασική προϋπόθεση για την ένταξη στην υποενότητα «Ανακαινίζω» είναι η υποχρεωτική ένταξη πρώτα στην υποενότητα του «Εξοικονομώ».

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής στο «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για Νέους» κατοικίες με ενεργή αίτηση σε κάποιο από τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης: «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και «Εξοικονομώ 2021».

Παράλληλα, προϋπόθεση για να κριθεί επιλέξιμη μια κατοικία, θα πρέπει να είναι μονοκατοικία ή μεμονωμένο διαμέρισμα και να:

 • Υφίσταται νόμιμα.
 • Μην έχει κριθεί κατεδαφιστέο.
 • Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.
 • Να έχει καταταγεί σε κατηγορία ενεργειακής κλάσης χαμηλότερη ή ίση της Γ΄, βάση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005 με εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία.

Το εμπράγματο δικαίωμα αφορά πλήρη κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα.

Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης / ενοικίασης σε επιλέξιμη κατοικία, ο αιτών (επιλέξιμος σύμφωνα με τα ηλικιακά κριτήρια) θα πρέπει να έχει εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας / επικαρπίας (αποκλείεται η ψιλή κυριότητα).

Για την υπαγωγή στο σκέλος «Ανακαινίζω», ο αιτών (επιλέξιμος σύμφωνα με τα ηλικιακά κριτήρια) θα πρέπει να έχει εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας / επικαρπίας σε ποσοστό τουλάχιστον 50% (αποκλείεται η ψιλή κυριότητα).

Δικαιούστε έως 95% επιδότηση για το Εξοικονομώ. Το υπόλοιπο, μπορείτε να το πάρετε άτοκο δάνειο!
Το ποσό που πρέπει να πληρώσετε με τα δικά σας χρήματα, μπορείτε να το καλύψετε παίρνοντας ΑΤΟΚΟ δάνειο από τράπεζα! Το πρόγραμμα επιδοτεί 100% το επιτόκιο της τράπεζας το οποίο κανονικά είναι 6,5%.
Επίσης πολύ σημαντικό είναι, ότι η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου μπορεί να είναι σε 4, 5, ακόμα και 6 χρόνια!

Επιπλέον, δικαιούστε 30% επιδότηση και έως 10.000€ για δαπάνες ανακαίνισης για το Ανακαινίζω, που αφορά μόνο όσους το ατομικό τους εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 20.000€.

Και σε αυτό το υπόλοιπο ποσό, μπορείτε να πάρετε δάνειο!
Το υπόλοιπο ποσό που πρέπει να πληρώσετε με τα δικά σας χρήματα, μπορείτε να το καλύψετε παίρνοντας δάνειο από τράπεζα. Το 50% του δανείου είναι ΑΤΟΚΟ και το επιδοτεί η Δ.Υ.Π.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης). Το άλλο 50% έχει σταθερό επιτόκιο 8%.
Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου μπορεί να είναι σε 4, 5, ακόμα και 6 χρόνια!
Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής του δανείου χωρίς καμία επιβάρυνση.

Για να συμμετάσχει κάποιος στο πρόγραμμα πρέπει:

 • να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.
  Σε περίπτωση που υπάρχουν εκκρεμότητες «τακτοποίησης» πολεοδομικών αυθαιρεσιών στο ακίνητο, η υπαγωγή σε κάποιον νόμο νομιμοποίησης θα πρέπει να έχει προηγηθεί της υποβολής της αίτησης στο πρόγραμμα. Μεταγενέστερη δήλωση θα γίνεται δεκτή μόνο εάν υπάρχει μια απόκλιση έως 7 τ.μ. Επίσης, θα πρέπει η δήλωση για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου να βρίσκεται σε οριστική υπαγωγή.
 • πριν την υποβολή της αίτησης στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί εκκρεμότητες στην εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1), στην κατάσταση μισθωμάτων ακίνητης περιουσίας (Ε2) ή στη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9). Και στα τρία έντυπα θα πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός παροχής ρεύματος.
 • σε περίπτωση απόκτησης ακινήτου μετά τις 31/12/2021 θα πρέπει να έχει προηγηθεί η τροποποίηση των στοιχείων στο Ε9.
 • εάν υπάρχουν πολλοί συγκύριοι σε μια επιλέξιμη κατοικία, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχει μόνο ο συγκύριος που την ιδιοκατοικεί. Αν κατοικείται από τρίτο πρόσωπο, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχει ο συγκύριος με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας / επικαρπίας (όχι ψιλή κυριότητα).
 • σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων δικαιούχων στο ακίνητο θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση των συγκύριων και να αναγράφεται ορθά ο αριθμός παροχής ρεύματος στο Ε9 τους.
 • να γίνει έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) του ακινήτου και διαμόρφωση της πρότασης παρεμβάσεων ενεργειακής εξοικονόμησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νέοι και οι νέες που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Εξοικονομώ» και έως 20.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Ανακαινίζω», αρκεί να είναι:

 • Ιδιοκτήτες του ακινήτου, με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα και να το ιδιοκατοικούν, ή να είναι πλήρεις κύριοι, ή επικαρπωτές και το εκμισθώνουν, για να ενταχθούν στο «Εξοικονομώ για Νέους».
 • Ιδιοκτήτες του ακινήτου κατά πλήρη κυριότητα και ποσοστού 50% για να ενταχθούν στο «Ανακαινίζω για Νέους».

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος εξασφαλίσει τις απαραίτητες συναινέσεις και έχει ελέγξει τη δυνατότητα επιλεξιμότητας της κατοικίας του, τότε θα πρέπει να εκδοθεί το πρώτο ΠΕΑ από ενεργειακό επιθεωρητή. Η δαπάνη είναι επιλέξιμη εφόσον έχει εκδοθεί από την 1η Φεβρουαρίου 2020 και έπειτα. Δεκτά γίνονται και πιστοποιητικά που εκδόθηκαν μετά την 27η Νοεμβρίου 2017 αλλά η δαπάνη τους δεν είναι επιλέξιμη.
Επιλέξιμες για επιδότηση θα είναι μόνο οι δαπάνες για παρεμβάσεις που ολοκληρώνονται μετά την έκδοση του ΠΕΑ και σε κάθε περίπτωση δαπάνες θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Φεβρουαρίου 2020 (ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας) και μετά. Για τις παρεμβάσεις του σκέλους «Ανακαινίζω» ως ημερομηνία ένταξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίστηκε η 26 Οκτωβρίου 2022.

Τα στοιχεία που υποβάλλονται στην αίτηση (ΑΦΜ, εάν είναι κάτοικος εξωτερικού δηλωθέν εισόδημα, επιφάνεια ακινήτου κλπ.) θα ελέγχονται αυτόματα από τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών της ΑΑΔΕ, του ΤΕΕ και του προγράμματος.

Πέραν του ηλικιακού κριτηρίου θα πρέπει σωρευτικά να ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

 • Ατομικό ή Οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 20.000 ευρώ.
 • Εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας – επικαρπίας τουλάχιστον σε ποσοστό 50%. Αποκλείεται η ψιλή κυριότητα.
 • Συνολική αξία ακίνητης περιουσίας (ΕΝΦΙΑ 2022) όλων των μελών της οικογένειας του αιτούντος μικρότερη των 300.000 ευρώ.
 • Ιδιοκατοίκηση.
 • Συμμετοχή στο σκέλος «Εξοικονομώ».

Δείτε τον παρακάτω πίνακα:

Για να λάβετε επιδότηση από το «Εξοικονομώ για Νέους», θα πρέπει να είστε ιδιοκτήτες του ακινήτου, με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα και να το ιδιοκατοικείτε, ή να είστε πλήρεις κύριοι, ή επικαρπωτές και το εκμισθώνετε σε τρίτους. Για να ενταχθείτε στο «Ανακαινίζω για Νέους» θα πρέπει να είστε ιδιοκτήτες του ακινήτου κατά πλήρη κυριότητα και επικαρπία με ποσοστό τουλάχιστον 50%.

Μια κατοικία, για να κριθεί επιλέξιμη, θα πρέπει να είναι μονοκατοικία ή μεμονωμένο διαμέρισμα να τηρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Υφίσταται νόμιμα.
 • Μην έχει κριθεί κατεδαφιστέο.
 • Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.
 • Να έχει καταταγεί σε κατηγορία ενεργειακής κλάσης χαμηλότερη ή ίση της Γ΄, βάση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).

 

Δεν είναι επιλέξιμες οι αιτήσεις που να αφορούν σε ενεργειακή αναβάθμιση/ανακαίνιση κτιρίου πολυκατοικίας.

Για κάθε επιλέξιμη κατοικία του τρέχοντος προγράμματος πρέπει να υποβληθεί μία (1) μόνον αίτηση. Κατοικία, με ενεργή αίτηση σε κάποιο από τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» και “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” και «Εξοικονομώ 2021», δεν έχει δικαίωμα υποβολής στο τρέχον πρόγραμμα.

 

 • Σας ενημερώνουμε πλήρως και σωστά για ότι αφορά το πρόγραμμα. Από τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά μέχρι και τα αποτελέσματα & την τελική εκταμίευση της επιδότησής σας.
 • Ελέγχουμε τα δικαιολογητικά που θα μας στείλετε και που απαιτούνται για την αίτησή σας.
 • Αναλαμβάνουμε και σας καθοδηγούμε για την ενεργειακή μελέτη και την απαραίτητη έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού του σπιτιού σας.
 • Διαχειριζόμαστε τον φάκελο χρηματοδότησής σας σε περίπτωση δανείου για το υπόλοιπο ποσό ανακαίνισης.
 • Αναλαμβάνουμε την υλοποίηση ανακαίνισης με δικά μας συνεργεία ή και δικά σας.
 • Είμαστε η πιο έμπειρη εταιρεία σε επιδοτούμενα προγράμματα και γι' αυτό στο προηγούμενο Εξοικονομώ μας εμπιστεύτηκαν χιλιάδες νοικοκυριά και μάλιστα είχαμε 92% επιτυχία.
 • Όλη η προετοιμασία φακέλου αλλά και η υποβολή της αίτησής σας είναι δωρεάν.

  Εμείς αμειβόμαστε μόνο όταν εγκριθεί η αίτησή σας.

 • Είμαστε δίπλα σας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, έτοιμοι να σας βοηθήσουμε σε οτιδήποτε σας απασχολεί ή δεν γνωρίζετε

Κατεβάστε τον οδηγό

Λάβετε στο email σας τον οδηγό του προγράμματος.

Δείτε επίσης

Εξοικονομώ 2023 (Κατ` οίκoν)

Επιδότηση ανακαίνισης σπιτιού ως 75%! Αφορά όλους τους Ιδιώτες.

Ανακαινίζω – Νοικιάζω

Επιδότηση έως 10.000€ για ανακαίνιση ακινήτων προς ενοικίαση! Αφορά όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιών προς ενοικίαση.

Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις

Επιδότηση από 40% έως 50% για επιχειρήσεις εμπορίου, τουρισμού και υπηρεσιών.

Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. 131200403000