210 9352414

 • Εκσυγχρονίστε την επιχείρησή σας με επιδότηση έως 50%
 • Μειώστε το κόστος ενέργειας στο μισό
 • Διευρύνετε το πελατολόγιό σας
 • Αυξήστε τα έσοδά σας!

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα και να ενισχύσετε την επιχείρησή σας:

 • Επιδότηση έως 500.000€ για τον κλάδο του Τουρισμού.
 • Επιδότηση έως 250.000€ για τον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών.
 • Ολοκληρωμένη Υποστήριξη: Από την κατάρτιση της αίτησης έως την εξασφάλιση της επιδότησης και την εφαρμογή του έργου, παρέχουμε πλήρες πακέτο υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας την άριστη εκμετάλλευση του προγράμματος για κάθε πελάτη.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για πλήρη υποστήριξη στην αίτηση και την αναβάθμιση της επιχείρησής σας με εξατομικευμένες χρηματοδοτικές λύσεις.

Συνολική Δημόσια Δαπάνη 176.750.000 (περίοδος 2022-30.07.2025)

Οι επιχειρήσεις θα βοηθηθούν στην ενεργειακή απόδοση.

 • 90% για τον κλάδο του Τουρισμού 
 • 90% για τον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών

Επιταχύνετε την ανάπτυξη και ενισχύστε την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής σας με την υποστήριξή μας!

Συγκεκριμένα για τον Τουρισμό

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της επιχείρησής σας.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Οι παρεμβάσεις αυτές σημαίνουν όχι μόνο μείωση του ενεργειακού κόστους αλλά και βελτίωση της εργασιακής εμπειρίας, Συνδυάζοντας οικονομία με βιωσιμότητα.

Στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης, επιλέξιμες είναι επιχειρήσεις των κλάδων εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού.

Συγκεκριμένα για τον Τουρισμό

Μάθετε σήμερα το ποσό επιδότησης που δικαιούστε.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Για να εξασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρει το "Εξοικονομώ Επιχειρώ", ακολουθούν οι βασικές προϋποθέσεις:

Με την υποστήριξή μας, κάθε βήμα γίνεται απλούστερο!

Η διαδικασία μπορεί να φανεί περίπλοκη, αλλά με την εμπειρία και την εξειδίκευση μας, κάθε στάδιο της αίτησης γίνεται ομαλό και εύκολα διαχειρίσιμο. Είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε, διασφαλίζοντας ότι θα εκμεταλλευτείτε πλήρως τις διαθέσιμες ευκαιρίες χωρίς να αφήσετε καμία λεπτομέρεια στην τύχη.

ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΈΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Δαπάνες Μελετών

Στόχοι & Απαιτήσεις Προγράμματος

Επιτυγχάνοντας τους Στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος "Εξοικονομώ Επιχειρώ" είναι:

Η επίτευξη αυτών των στόχων αποτιμάται μέσω:

Με την υποστήριξη μας, οδηγείτε την επιχείρησή σας σε μια βιώσιμη μελλοντική πορεία, εκπληρώνοντας τους ενεργειακούς στόχους και εξασφαλίζοντας την επιδότηση που απαιτείται για την ανάπτυξη.

Χρειάζεστε δάνειο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το δάνειο που θέλετε!

Ενδιαφέρεστε για αγορά ακινήτου;

Η espaBCLA σε συνεργασία με πιστωτικά ιδρύματα, οικονομικούς & νομικούς συμβούλους διαχειρίζεται και επιτυγχάνει τη δανειοδότησή σας. Παρέχουμε συμβουλευτική υποστήριξη για οποιοδήποτε τύπο δανείου χρειάζεστε. Ενημερωθείτε σήμερα από εξειδικευμένο σύμβουλό μας.

Συχνές Ερωτήσεις

 • Σας ενημερώνουμε πλήρως και σωστά για ότι αφορά το πρόγραμμα. Από τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά μέχρι και τα αποτελέσματα & την τελική εκταμίευση της επιδότησής σας.
 • Ελέγχουμε τα δικαιολογητικά που θα μας στείλετε και που απαιτούνται για την αίτησή σας.
 • Αναλαμβάνουμε και σας καθοδηγούμε για την ενεργειακή μελέτη και την απαραίτητη έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού της επιχείρησής σας.
 • Διαχειριζόμαστε τον φάκελο χρηματοδότησής σας σε περίπτωση δανείου για το υπόλοιπο ποσό ανακαίνισης.
 • Αναλαμβάνουμε την υλοποίηση ανακαίνισης με δικά μας συνεργεία ή και δικά σας.
 • Είμαστε η πιο έμπειρη εταιρεία σε επιδοτούμενα προγράμματα και γι' αυτό στο προηγούμενο Εξοικονομώ μας εμπιστεύτηκαν χιλιάδες νοικοκυριά και μάλιστα είχαμε 92% επιτυχία.
 • Όλη η προετοιμασία φακέλου αλλά και η υποβολή της αίτησής σας είναι δωρεάν.
  Εμείς αμειβόμαστε μόνο όταν εγκριθεί η αίτησή σας.
 • Είμαστε δίπλα σας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, έτοιμοι να σας βοηθήσουμε σε οτιδήποτε σας απασχολεί ή δεν γνωρίζετε.
Όλες οι εταιρείες Εμπορίου, Τουρισμού και Υπηρεσιών!

Συγκεκριμένα:
 
 1. Πολύ μικρή επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 10 εργαζομένους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
 2. Μικρή επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζομένους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
 3. Μεσαία επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 250 εργαζόμενους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορείτε να  υποβάλλετε μία (1) και μοναδική επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ. στην παρούσα Δράση καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της παρούσας πρόσκλησης (παρέχεται η δυνατότητα για αναβάθμιση σε περισσότερα από 1 κτίρια εντός της ίδιας Περιφέρειας στη ίδια αίτηση (ΑΦΜ), αρκεί να είναι διακριτά τα στοιχεία του κάθε κτιρίου στην πρόταση).

Ναι, μπορείτε! Οποιαδήποτε εταιρία μπορεί να επιδοτηθεί αρκεί να υπάρχει ιδιοκτησία ή παραχώρηση χρήσης ή μίσθωση ή νόμιμη σύσταση επικαρπίας επί του ακινήτου για χρονικό διάστημα 3 ετών μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η περίοδος της εξαετίας υπολογίζεται από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης της πρότασης. Η ιδιοκτησία, η μίσθωση, η σύσταση επικαρπίας ή η παραχώρηση χρήσης θα πρέπει να καταδεικνύεται με το αίτημα ένταξης στο Πρόγραμμα.

 • Εργασίες συντήρησης.
 • Κινητά στοιχεία, μη μόνιμου χαρακτήρα (πχ κουρτίνες, εσωτερικές περσίδες, κλπ).
 • Λοιπός εξοπλισμός που δε συμβάλει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου
 • Εργοδοτικές εισφορές για κατασκευαστικές εργασίες και οι δαπάνες που αφορούν σε δασμούς, και τέλη.
 • Η διάρκεια υλοποίησης κάθε πρότασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δεκαοχτώ (15) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης της πρότασης.

Συνήθως ο χρόνος για την αξιολόγηση και τις επιλέξιμες αιτήσεις είναι λίγες  εβδομάδες ως και 3 μήνες ανάλογα με τον όγκο αιτήσεων και το  πρόγραμμα. Μην ανησυχείτε όμως, οι εκπρόσωποι της εταιρείας μας παρακολουθούν συνεχώς τα προγράμματα οπότε θα ενημερώνεστε για κάθε εξέλιξη της αιτήσεως σας.

Είμαι ενθουσιασμένη! Πήρε η κόρη μου την επιδότηση Νεανική επιχειρηματικότητα που είναι για νέους. Καμία ταλαιπωρία, μικρή σχετικά αμοιβή στην συμβουλευτική εταιρεία και χωρίς να μας ζητήσουν πολλά χαρτιά ούτε καν πήγαμε στο γραφείο τους! Ευγενέστατος ο κύριος που μας ανέλαβε και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Μπράβο τους!

Σμαραγδα Χασόγια

Ευχαριστώ για τη συνεργασία και για την βοήθεια του προγράμματος. Άψογη εξυπηρέτηση και πάνω από όλα επαγγελματίες

Νίκος Παπαλεξανδράκος

Εξαιρετική εταιρία που με κατατόπισαν πλήρως στην κατάρτιση του φακέλου και σε όποια απορία είχα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον κύριο Μαλαφό σχετικά με την πολύτιμη βοήθεια που μου παρείχε.

Anastasios Stamatelos

Άμεση επικοινωνία! Μου έλυσαν όλες τις απορίες και με βοήθησαν να πάρω την επιδότηση που ήθελα!

Αλεξία Πανόρη